lauantai 3. tammikuuta 2009

Uusi vuosi alkaa pakkasessa

Uuden vuoden uudet kujeet ovat alkaneet pakkasissa - maa on jäätynyt ja luonto pysähtynyt huurteiseen hiljaiseloonsa. Pakkanen on kuorruttanut maan, puut ja pensaat valkeaan vaippaansa, vaikkei yhtä ainutta lumihiutaletta ole taivaalta tippunut.








Hienossa pakkassäässä ulkoilulenkit ovat olleet isäntäväelle ja koirille enemmän kuin mieluisia.
Sen verran pakkasta on kuitenkin ollut, että koirat ovat saaneet harvoin käytetyt takkinsa päälleen lenkeille. Isäntäväki huomasi tarpeen kun nuorempi koirista Rulle alkoi täristä erään iltalenkin loppuvaiheessa. Rulle käyttääkin energiaansa enemmän lenkkireitin varren ihanien hajujen tutkimiseen kuin Laaban, joka on jatkuvassa liikkeessä risteillen hajusta toiseen, kieriskellen hajusta toiseen, ja painaen siinä välillä eteenpäin kuin höyryveturi.








Kahden eri tempolla kulkevan koiramme kanssa hihnalenkit ovat toisinaan haasteellisia. Siksipä suuntaamme lenkkimme mahdollisimman paljon luontoon, jossa pojat saavat mennä vapaasti juuri siihen tahtiin mikä itsestä tuntuu sopivalta. Lenkittäjä saa nauttia kahdesta vipeltäjästä, jotka tutkivat maastoa välillä yhdessä tuumin, välillä ihan omien intressiensä puitteissa.

Hiiriparkojen metsästys on molempien yhteinen harrastus, ja yleensä niin, että Rulle pongaa hiirulaisen hajun ja Laaban ryntää paikalle kun hiiru on paikallistettu. Kerrassaan hienoa yhteistyötä pojilta: Rulle tykkää jahdista ja Laaban itse jahdattavasta: hiiriparka on pahimmassa tapauksessa päätynyt Laabanin suuhun...














Pahoin rapistunut joulukuusemme sai eilen kyytiä. En nyt väitä, että Rulle ja Laaban olisivat mitenkään osallisia kuusen ennenaikaiseen poistumiseen. Eräiltä koira-kotisivuilta luin, että rakkaat haukut olivat juoneet heillä joulukuusen vedet, mikä silloin huvitti minua suuresti. Eilen minua alkoi epäilyttämään sama ilmiö.








Olin jo muutamaan otteeseen ihmetellyt kuusen alaoksien harvenevia koristeita, ja yhtenä iltana osuinkin paikalle kun Rulle veti hopeaköynnöstä antaumuksella kitaansa. Pari koristeraatoa oli tullut joulun jälkeen lattialta korjattua, mutta kun kuusi oli riisuttu, niin koristelaatikot huusivat epäilyttävästi tyhjyyttään. En nyt väitä että Rullella ja Laabanilla olisi ollut osuutta asiaan. Se selviää sitten kun joutaa tekemään vähän paremman joulun jälkeisen siivouksen nurkkia ja alusia myöten. Tähän asti tiedossa olevat tuhot ovat kaksi joulupalloa, yksi possu ja yksi kuusen takana ollut huonosti kiinnitetty lattialista.

Rakkaat pienet ihanat koirasemme.

Ei kommentteja: